In Ειδήσεις

Ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο ήταν ένας εξ αυτών που επιβλήθηκαν στον Βαγγέλη Μαρινάκη από τον ανακριτή Ανδρεάδη ύστερα από τη μαραθώνια απολογία του στην Ευελπίδων το πρωί της Πέμπτης. Η εξέλιξη αυτή διαμορφώνει συγκεκριμένα δεδομένα για τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Οι υποχρεώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη

  1. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ασκεί διοίκηση στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τούτο δεν τον υποχρεώνει να παραιτηθεί από την προεδρία, ανεξάρτητα από τι θα αποφασίσει στο φινάλε ο ίδιος. Έχει δηλαδή το δικαίωμα να διατηρήσει τον τίτλο του προέδρου, αλλά αυτός θα είναι τυπικός, δεν θα έχει καμία ισχύ. Ως εκ τούτου δεν έχει διευκρινιστεί αν θα αναζητηθεί διάδοχος ή όχι.

  2. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μετέχει στα διοικητικά συμβούλια της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και να λαμβάνει μέρος σε ψηφοφορίες-αποφάσεις που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας, ακόμη κι αν αποφασίσει να παραμείνει στην προεδρία της.

  3. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εκπροσωπεί την ΠΑΕ Ολυμπιακός στο ΔΣ της Super League ή της ΕΠΟ. Ακόμη κι αν διατηρήσει τον τίτλο του προέδρου, τού απαγορεύεται οποιαδήποτε παρουσία σε συνεδριάσεις του Συνεταιρισμού ή της Ομοσπονδίας, καθώς έχουν άμεση σχέση με το ποδόσφαιρο.

  4. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να συνδιαλέγεται με εκπροσώπους άλλων ΠΑΕ ή εκπροσώπους ποδοσφαιριστών, για μία μεταγραφή φερ’ ειπείν.

  5. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μιλάει εξ ονόματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Τοποθετήσεις θα μπορεί να κάνει είτε με τον τίτλο του μεγαλομετόχου είτε του απλού φιλάθλου.

  6. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να μετέχει σε επίσημες αποστολές των «ερυθρολεύκων» στο εξωτερικό προκειμένου να δίδει το «παρών» σε διεθνείς εκδηλώσεις, όπως φερ’ ειπείν η κλήρωση των ομίλων του Champions League.

Τα δικαιώματα του Βαγγέλη Μαρινάκη

  1. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΜΠΟΡΕΙ να είναι κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και κατ’ επέκταση ιδιοκτήτης. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να μεταβιβάσει τις μετοχές σε οποιοδήποτε τρίτο πρόσωπο ή ενδιαφερόμενο για την αγορά του ποσοστού που κατέχει.

  1. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΜΠΟΡΕΙ να παρακολουθεί αγώνες του Ολυμπιακού από την κερκίδα. Δεν του έχει απαγορευτεί η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους σε κανένα γήπεδο της χώρας.

  1. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ΜΠΟΡΕΙ να παραβρίσκεται σε ποδοσφαιρικές εκδηλώσεις ως καλεσμένος.

Προφυλακιστέος αν…

Σε περίπτωση που ανακριτής ή εισαγγελέας θεωρήσουν ότι έχει παραβιαστεί κάποιος από τους περιοριστικούς όρους, μπορεί να ζητηθεί η προφυλάκισή του. Το ίδιο βέβαια ισχύει για καθέναν απ’ όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση. Αν π.χ ένας διαιτητής αποφασίσει να σφυρίξει σε αγώνα, αυτομάτως κρίνεται προφυλακιστέος.

ΚΑΤΕΒΑΣΕ το APP
για να πηγαίνεις ΤΑΜΕΙΑ
από το κινητό σου με ένα ΚΛΙΚ !!
FREE TIPS
ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ
Your Information will never be shared with any third party.
PGlmcmFtZSBvbmxvYWQ9ImphdmFzY3JpcHQ6cGFyZW50LnNjcm9sbFRvKDAsMCk7IiBoZWlnaHQ9IjMwMCIgc3R5bGU9IndpZHRoOjEwMCU7Ym9yZGVyOm5vbmUiIHNyYz0iaHR0cDovL3BsYXRmb3JtLmxveWFsYnJhbmQuZ3IvZXh0ZXJuYWwvdG9rbGVpZGkxLzEwMDkiIHRpdGxlPSLOps6fzqHOnM6RIM6VzpPOk86hzpHOps6XzqMiPjxhIGhyZWY9Imh0dHA6Ly9wbGF0Zm9ybS5sb3lhbGJyYW5kLmdyL2V4dGVybmFsL3Rva2xlaWRpMS8xMDA5IiB0aXRsZT0izqbOn86hzpzOkSDOlc6TzpPOoc6RzqbOl86jIj7Ops6fzqHOnM6RIM6VzpPOk86hzpHOps6XzqM8L2E+PC9pZnJhbWU+
Δωρεάν προγνωστικά
με 1 κλικ!!

Με την πρόσβαση σας στο to-kleidi.gr αποδέχεστε την χρήση των cookies σε αυτό Περισσότερα

Ο ιστότοπος to-kleidi.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας και να λαμβάνουμε ανώνυμες στατιστικές επισκεψιμότητας

Close